Proiecte noi ale Primăriei Năvodari

0
761

Orașul Năvodari va colabora cu Primăria din Balcic, Bulgaria, în cadrul unui proiect european care vizează creșterea capacității administrative. Acesta a fost aprobat zilele trecute. Cum va ajuta acest proiect locuitorii orașului aflați imediat.

Primul proiect votat de consilieri la început de an a fost rectificării bugetului de venituri și cheltuieli de pe anul ce tocmai s-a încheiat, în urma căruia orașul Năvodari primește suma de 145 de mii de lei.

Nici proiectele ce vizează sfera socială și învățământul din oraș nu au fost uitate. Primarul orașului Năvodari a propus ca transportul pentru elevii cu dizabilități din învățământul obligatoriu să fie gratuit, iar consilierii locali au votat “pentru” în unanimitate.

O noutate pentru orașul de la malul mării este și un proiect ce vizează colaborarea autorităților de aici cu omologii din Bulgaria în ceea ce privește dezvoltarea transfrontalieră. Practic, acest proiect prevede achiziționarea unui soft care să permită accesarea de documente din arhiva primăriei, atât de către funcționari cât și de către cetățeni.

Autotitățile locale speră ca si contracul de finanțare  să se semneze în cel mult 2 sau 3 săptămâni. Vizita de precontractare va avea loc luni, 16 ianuarie la Balcic în Bulgaria.

Infrastructură

Apă și Canalizare în Mamaia Sat și str Plopilor

Vom demara un parteneriat public privat împreună cu RAJA pentru dezvoltarea sau modernizarea rețelei de apă și canal în toată zona Unității Teritorial Administrative Năvodari. Mai exact în următorii 3 ani vom facilita societății RAJA SA accesul în domeniul public pentru lărgirea infrastructurii de apă și canal în Centru orașului, pe strada Plopilor și în cartierul Mamaia Sat.

Misiunea noastră este sporirea gradului de comfort al tuturor gospodăriilor din UAT Năvodari.

Accesibilitate

Litoral

Turismul este un important contribuitor la bugetul local, astfel facilitarea accesului turiștilor dar și a cetățenilor la plăjile de pe malul mării pot mări veniturile bugetului local pe termen scurt, mediu și lung, astfel este importanta dezvoltarea infrastructurii în zona turistică a orașului Năvodari.

Misiunea noastră este de a dezvolta durabil zona turistică a orașului Năvodari pentru a asigura un flux constant de turiști.

Extindere

Comfort

Comfortul este o necesitate în perioada actuală, iar extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale poate îmbunătăți gradul de comfort al tuturor gospodăriilor care pot beneficia de serviciile acestor societăți prin montarea de centrale individuale de încălzire, sau asigurarea unui flux constant de gaz la mașina de gătit fie ea aragaz sau cuptor.

Misiunea noastră este de a facilita societăților care distribuie gaze naturale să își extindă rețeaua de distribuție ușurându-le atât lor cât și beneficiarilor lor accesul la documentație și avize necesare.

Asfaltare străzi Năvodari

Infrastructură

Am făcut o prioritate din începerea și terminarea lucrărilor de asfaltare a străzii Câmpului, Parcarea H4, str T3, T5, T7, str Speranței, Str Hanului, etc.

Misiunea noastră este de a reuși să atragem cât mai multe fonduri structurale în următorii ani pentru ca nicio stradă să nu mai rămână neasfaltată.

Amenajarea de sensuri giratorii

Fluidizare

Infrastructura trebuie mereu adaptată nevoilor cetățenilor, iar in periplul nostru în a pune orașul năvodari pe harta turistică a României vom încerca să fluidizăm traficul din oraș prin înființarea a două noi sensuri giratorii care vor beneficia de o arhitectură modernă care se vor transforma chiar ele în scurt timp în atracții turistice.

Sensurile noi instalate vor fluidiza traficul dintre străzile Constanței+Nuferilor+Tineretului (foarte necesar) și Albinelor + Rândunelelor (foarte important).

Misiunea noastră este de a identifica noi intersecții în care traficul poate fi decongestionat prin instalarea sensurilor giratorii.