Proiectul național ”Șah în școală” ajunge la Năvodari, sâmbătă, 12 februarie. Vor participa 160 de copii din 9 localități

0
203

Viitorul șahului școlar se scrie, în acest weekend, la Năvodari. Aproximativ 160 de copii din nouă localități vor participa, sâmbătă, începând cu ora 10.00, la primul concurs de șah din cadrul proiectului național ”Șah în școală” la nivelul județului Constanța, competiție care se va desfășura la Școala Gimnazială ”George Enescu” Năvodari, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Peste 90 de copii de la cele trei școli gimnaziale din Năvodari au confirmat participarea la cea mai mare competiție județeană de șah dedicată celor mici, dintre care 25 sunt membri ai secției de șah a CS Năvodari.

Se vor întrece în cele mai inspirate și inteligente mutări copii din clasele 0-VIII, reprezentând localitățile: Ostrov, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar, Mangalia, Techirghiol, Constanța, Năvodari, dar și Galați.

Participarea tuturor copiilor este gratuită. Echipa ”Șah în școală” a pregătit numeroase premii pentru participanți: diplome, medalii, cupe, tricouri, manuale de șah și altele.

”Șah în școală” este un proiect început în anul 2021 de profesorul de Matematică și antrenorul de Șah, domnul Vlad Ungureanu, mentor al mai multor campioni de șah ai României, fiind printre primii 15 experți ai lumii la șah în școală. Evenimentul își propune popularizarea șahului ca instrument în educația și motivarea copiilor și nu ar fi fost posibil fără sprijinul Rompetrol – KMG International, al Primăriei Orașului Năvodari și al tuturor partenerilor.