Domnul primar, Chelaru Florin a depus spre finanțare încă un proiect foarte important pentru orașul Năvodari ,,FINALIZARE SI MODERNIZARE CLADIRE CU FUNCTIE CULTURAL- RECREATIVA – CASA DE CULTURA NAVODARI SI EXTINDERE SI MODERNIZARE SCUAR PUBLIC – CENTRUL CIVIC NAVODARI”.
Implementarea proiectului presupune realizarea a două noi investiții distincte – prima cu privire la finalizarea și modernizarea Casei de Cultură din centrul orașului, iar cea de-a doua investiție constă în extinderea și modernizarea Parcului Central.
Ca urmare a executării lucrărilor de finalizare, modernizare și dotare corespunzătoare a Casei de Cultură Năvodari, se vor amenaja şi se vor asigura dotările pentru următoarele funcțiuni cu destinație cultural-educativă:
– sala de spectacole;
– sala de dans;
– sala repetiții teatru;
– sala științe ale naturii;
– sala pictură;
– sala lucru manual;
– sala ceramică;
– sala fotografie/film;
– sala navomodele;
– sala canto;
– club de informatica;
– sala limbi străine;
– sala de expoziție;
– activități cerc copii;
– bibliotecă,
– sala de conferință;
– sala de ședințe.

Prin execuția lucrărilor de modernizare, se vor amenaja spații funcționale ce însumează o suprafață totală de 5184.00 mp – lucrările de modernizare urmând să cuprindă și sala de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi,moderne, se va înlocui lambriul de lemn, se va reface pardoseala existentă și podina de lemn a scenei, se vor monta elemente constructive pentru o mai bună acustică, concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, instalatii sanitare, electrice sau de iluminat ș.a.
La exterior se va reface tencuiala decorativă în întregime, păstrându-se porțiunile din piatra naturală, iar pe zonele degradate, acestea se vor înlocui. După implementarea proiectului, se va beneficia de un număr de 17 săli de cursuri/ expoziţii/ lectură/ conferinţe/ activităţi culturale dedicate tuturor locuitorilor orașului Năvodari și, în special, copiilor noștri.
Concomitent, în Parcul Central, se va avea în vedere realizarea, prin implementarea celui de-al doilea proiect, a unor lucrări de completare a fondului verde al parcului prin plantarea cu arbori de diferite specii, prevederea spațiilor verzi cu rulouri de gazon, flori și plante decorative ce vor îmbrăca 3709,89 mp din suprafața parcului, in timp ce aleile vor fi completate cu minim 75 de locuri de ședere prin montarea de noi băncuțe estetice, de noi de coșuri de gunoi și cișmele de apă potabilă. Odată cu refacerea pavajului se va asigura și un sistem complet de preluare a apelor pluviale.
Locul de joacă pentru copii se va mări cu peste 250,00 mp. Acesta va cuprinde mobilier și dotări noi și va fi împrejmuit pe toate laturile cu gard viu colorat, având 2 cai de acces.      Totodată, la nivelul parcului se va monta un nou sistem de iluminat, inclusiv iluminat ambiental, care va pune în valoare diferite zone ale parcului – iluminat la nivelul pavajului pentru direcționare, dar și iluminat la fântâna arteziană. De altfel, prin realizarea proiectului se va reface in totalitate fantana arteziana. Se vor monta rasteluri pentru biciclete cu o capacitate de minim 30 de biciclete pentru a încuraja transportul, în acest sens, pe perioada estivală. Tot prin proiect, se va asigura un sistem de irigare automatizat și se va asigura posibilitatea ca strada Constanței între strada Nuferilor și strada Albinelor, pe perioada sezonului estival, să devină pietonală cu ajutorul montării unor bolarzi retractabili. În acest sens, se va reface covorul asfaltic al străzii, deopotrivă cu refacerea trotuarelor.
Suprafață reabilitată la finalul proiectului va fi de aproximativ 11.478 mp..
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.000.000 EUR, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2 %.