Primăria Năvodari a demarat controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în zona de litoral și își depozitează deșeurile menajere în zonele turistice.

0
171

Astăzi au fost aplicate sancțiuni în acest sens, după ce s-a constatat că mai mulți agenți economici au lăsat pe promenadă sau în imediata apropiere zeci de saci cu gunoi, ceea ce a creat un evident disconfort și nemulțumirea turiștilor și năvodărenilor.

Având în vedere că fiecare societate comercială este obligată să aibă contract direct cu o firmă de salubrizare, solicităm acestora să-și depoziteze gunoiul în spații amenajate și nu pe domeniul public al orașului Năvodari, mai ales că vorbim despre zone turistice cu un tranzit foarte mare de persoane.

Informăm că potrivit Legii 195/2005, depozitarea deșeurilor în zone nepermise se sancționează cu sume între 25.000 – 50.000 lei (persoane juridice) și 3000 – 6000 lei (persoane fizice).

Solicităm sprijinul cetățenilor de a ne susține în acest demers, iar atunci când constată astfel de fapte să trimită sesizări, inclusiv cu filmulețe și poze, la Poliția Locală pe whatsapp la nr.0762200717.