Niciun deşeu pe plaja din Năvodari!

0
194

Peste 100 de angajaţi ai Administraţiei Locale au participat la o acţiune de ecologizare. Obiectivul:  plaja mai curată! Grad de importanţă: maxim! Aşa poate fi descrisă acţiunea demarată de Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei privind curăţarea zonei de nisip care se întinde pe o distanţă de 5,9 kilometri.
Şi pentru că se doreşte ca această acţiune să devină un model atât pentru năvodăreni cât şi pentru turişti, la activitate au luat parte lucrători din cadrul Primăriei şi Administraţiei Locale în frunte cu edilul oraşului, care nu s-a sfiit să se aplece pentru a aduna deşeurile.
“Eu vreau să conştientizez bogăţia pe care o are oraşul Năvodari, şi vreau să conştientizez în rândul cetăţenilor şi începem cu Primăria, ca fiecare să ne educăm copiii şi semenii să aruncăm cât mai puţine gunoaie, să nu mai arunce din maşină hârtii şi tot felul de borcane, pachete de ţigări, pentru că zilnic trimit de la Primărie oameni să strângă de pe marginea drumului. Nu este o iniţiativă de a pune funcţionarii Primăriei să se înjosească pentru că şi eu, şi voi acasă vă faceţi curăţenie în curte şi acasă.
Năvodari este casa noastră, a tuturor şi trebuie să dăm un exemplu şi să conştientizăm această acţiune în rândul năvodărenilor”, a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.
Acţiunea de ecologizare a fost demarată în urma unei sesizări primite din partea Elizei Dochie, care locuieşte în Năvodari. Femeia mărturiseşte că nu se aştepta ca edilul să ia măsuri atât de repede.
“Mă simt foarte mândră, pentru că nu mă aşteptam nici să răspundă la mesajul de pe Facebook. Probabil domnul primar primeşte o mulţime de sesizări, de mesaje şi nu mă gândeam că se ocupă personal de pagina dumnealui de Facebook. Şi când am văzut că ziua următoare am primit deja răspunsul, m-am bucurat. Sesizarea am făcut-o duminica trecută şi iată că nu a trecut nici măcar o săptămână. Mi-aş dori să devină un model şi fiecare să devină responsabil, să nu mai arunce chiştoace de ţigări şi seminţe sau sâmburi de fructe pe plajă, pentru că trebuie să ne bucurăm toţi de o plajă curată”, a declarat Eliza Dochie.
Zona de acţiune a fost atât Tabăra Năvodari care a primit prima serie de copii, cât şi plaja.
“Suntem în Tabăra de copii şi Tabăra am adus-o oraşului Năvodari. Nu s-a vândut niciun metru de teren din Tabără. Foarte mulţi dintre voi lucraţi la Primărie şi ştiţi că Tabăra aparţine domeniului privat din oraşul Năvodari şi oraşul Năvodari are 40 la sută acţiuni în Tabără, şi faţă de anii anteriori se lucrează în Tabără, şi Tabăra a început să prindă viaţă, este a oraşului şi primeşte din ce în ce mai mulţi copii, faţă de anul trecut. Anul acesta primim un număr dublu de copii. De aceea am vrut să începem acţiunea de aici din Tabără. A fost o ambiţie de a mea să păstrăm Tabăra aşa cum este, să vedeţi şi voi spaţiile verzi care necesită să fie îngrijite şi făcute mai frumoase că erau lăsate de izbelişte şi în paragină. Dacă nu era acţiunea mea să ţinem Tabăra la oraş, astăzi găseaţi pe aici tot felul de fundaţii de case, de pensiuni de la toţi şmecherii din ţară. Eu nu am vrut să se întâmple acest lucru, am vrut să păstrez cât mai intact acest patrimoniu pentru oraşul Năvodari”, a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.  
Firma care se ocupă de salubrizarea oraşului a sprijinit activitatea cu 400 de saci menajeri, mănuşi de unică folosinţă şi cu o maşină pentru transportul deşeurilor.
Cei care s-au aflat la plajă spun că activitatea funcţionarilor poate fi un exemplu demn de urmat. Chiar dacă la acţiune au participat peste 100 de funcţionari, serviciile din cadrul Primăriei au fost asigurate fără nicio modificare a programului.