Încurajăm lectura! Pachete cu cărți pentru elevii din orașul Năvodari

0
406

Primăria Orașului Năvodari implementează la nivelul unităților școlare din oraș un proiect pilot privind încurajarea lecturii în rândul elevilor. Proiectul, inițiat de primarul Florin Chelaru, prevede acordarea tuturor elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, a câte unui pachet cu cărți adaptat vârstei și ciclului școlar.

”Am demarat un nou proiect la nivelul orașului Năvodari pentru a promova și încuraja cititul în rândul elevilor. Toți școlarii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, vor primi zilele acestea pachete cu cărți adaptate pentru fiecare clasă și ciclu educațional. Bucuria copiilor a fost de nedescris astăzi, când pe băncuțe au primit cutii frumos colorate, în care au găsit cărți specifice vârstei lor. Toate titlurile au fost selectate de cadrele didactice, pentru a corespunde nevoilor școlare și capacității de înțelegere a elevilor. Spre exemplu, la clasa pregătitoare s-a preferat ca pachetul să cuprindă auxiliarele și caietele de lucru pe care, altfel, părinții ar fi fost obligați să le cumpere. Mă bucură că acest proiect pilot a fost o surpriză plăcută pentru copii, dar aștept părerile tuturor pentru a-l putea adapta și îmbunătăți, dacă va fi nevoie, pentru anii viitori. Spor la citit, dragi elevi și sper că această lume magică a cărților să vă captiveze și să vă poarte spre noi orizonturi ale cunoașterii!”,  a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Astăzi au ajuns cutiile cu cărți și a început distribuirea lor în unitățile școlare din oraș. În total, 2.950 de elevi vor beneficia de acest program, pe care Primăria Orașului Năvodari dorește să îl reia și anul viitor, în colaborare cu unitățile școlare și cu părinții.