Începând cu data de 1 septembrie 2021 intră în vigoare noul contract de salubrizare a orașului Năvodari

0
856

În urma licitației, contractul a fost adjudecat de compania Polaris. Condițiile de desfășurare a activității de salubrizare a orașului vor fi adaptate la nevoile de astăzi ale comunității locale și raportate la dezvoltarea teritorială și urbanistică a Năvodariului.

Primarul Florin Chelaru, viceprimarul Aurelian Dumitrașcu și consilieri locali au verificat, astăzi, autospecialelele cu care se va acționa în Năvodari începând cu data de 1 septembrie. „Astăzi am verificat personal o parte din flota auto și dotările cu care Polaris trebuie să intre pe teren de la 1 septembrie 2021. Am cerut firmei de salubrizare, prin clauze foarte bine precizate în contract, mult mai multe utilaje (aprox. de 3 ori mai multe mașini de gunoi) și mai mulți oameni, iar schimbarea trebuie să fie vizibilă în primul rând printr-un oraș mult mai curat. O importanță deosebită o vom acorda reciclării și colectării selective a deșeurilor. Toate casele vor primi gratuit pubele galbene, toate platformele de gunoi din oraș vor avea containere noi și pubele de mare capacitate pentru colectarea selectivă pe 4 fracții, anual se vor construi 10 platforme subterane de deșeuri menajere și reciclabile, anual vom monta 200 noi coșuri de gunoi în oraș”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Potrivit noului contract, compania de salubrizare are obligația de a acționa cu 23 de autogunoiere pentru colectarea deșeurilor menajere și deșeurilor selective, 3 automăturătoare, 5 aspiratoare de frunze, 2 autospeciale pentru stropit și spălat cu presiune, 5 freze de zăpadă pentru curățat trotuare, alei, parcări, 2 autospeciale multifuncționale, 2 autospeciale pentru transportul deșeurilor rezultate din construcții, 2 utilaje multifuncționale pentru curățenie stradală, 1 buldoexcavator, 2 încărcătoare frontale etc.

De asemenea, vor fi acordate cetățenilor care locuiesc la casă 5.500 pubele galbene deșeuri selective, se vor amenaja în zonele de blocuri 576 containere noi pentru colectarea deșeurilor menajere nesortate, 1128 containere pentru colectarea deșeurilor reciclabile sortate, se vor monta 200 coșuri gunoi / anual și se vor construi 10 platforme subterane/anual.