Piața Agroalimentară de Pește din Năvodari a găzduit, în această după-amiază, un eveniment dedicat iubitorilor de artă culinară.
Chef Sorin Cercelaru a vorbit despre importanța siguranței alimentației în regim turistic și despre procesele tehnologice conforme. Participanții la curs au aflat de la îndrăgitul chef-bucătar cum poate un turist să recunoască semnele de alarmă pentru o alimentație neprielnică.
După prezentarea câtorva rețete culinare din pește, Sorin Cercelaru i-a introdus pe participanți în bucătătie, unde le-a făcut câteva demonstrații.
”Peștele trebuie gătit cu grijă, asigurându-ne că nu îl gătim prea mult și orice tip de preparat care nu se consumă imediat trebuie ori răcit rapid ori ținut la temperatură ridicată (50-60 de grade). Atenție ca sosul care însoțește preparatul să nu fie prea puternic la gust, asta duce la acoperirea gustului proaspăt al peștelui sau atenție la garnitura însoțitoare – prea multe garnituri nu fac decât să complice preparatul”, spune chef Sorin Cercelaru.