Anunț important pentru elevii care fac naveta către școală

0
321

Începând cu anul 2016, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului Cioloș, decontarea abonamentelor de transport pentru elevii navetiști se face doar de către de Ministerul Educației Naționale, prin intermediul inspectoratelor școlare, și nu de către primării.

Vestea bună este că Guvernul României a adoptat ieri hotărârea pentru modificare art.4 din Hotărârea Guvernului nr. 863/2016 pentru aprobarea Metodologiei de calcul și stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport prevăzut la alin. (3) art. 84 din Legea educației naționale nr.1/2011. Astfel, elevii care învață în alte localități decât cea de domiciliu vor beneficia și în anul școlar 2019-2020 de decontarea integrală a abonamentului de transport.

Potrivit metodologiei, transportatorii sunt obligați să elibereze elevilor navetiști abonamente raportat la tariful maxim per kilometru stabilit prin lege. Pentru a beneficia de această facilitate, elevii trebuie să depună cerere la unitățile de învățământ unde sunt înscriși.