24 ianuarie, Mica Unire. Șezătoare muzicală la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă și eveniment cultural la Liceul ”Lazăr Edeleanu”

0
620

Tineri și seniori din Năvodari au rememorat însemnătatea Zilei Unirii Principatelor Române, în cadrul unor acțiuni organizate la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială și la Liceul ”Lazăr Edeleanu”, la inițiativa Casei de Cultură și Bibliotecii ”Pontus Euxinus” Năvodari.

  • Șezătoare muzicală la Centrul de Zi pentru Persoane în Vârstă

”Să nu uităm că suntem români!”. Cu acest gând și îndemn, beneficiarii Centrului de Zi pentru Persoane în Vârstă din cadrul Direcției Asistență Socială și-au dat întâlnire, vineri, pentru a marca în avans Unirea Principatelor Române sau Mica Unire. Beneficiarii Centrului de Zi au participat la o șezătoare muzicală și au interpretat o scenetă inspirată din povestea ”Moș Ion Roată și Unirea”, nu înainte de a rememora importanța zilei de 24 ianuarie.

Purtând cu mândrie portul popular, participantele la activitate au cusut pe gherghef, au împletit lână și au croșetat. Activitatea s-a încheiat pe acorduri de pianină, când beneficiarii centrului și-au dat mâna în Hora Unirii.

  • Eveniment cultural dedicat tinerilor, la Liceul ”Lazăr Edeleanu”

Mica Unire a fost marcată și de tineri năvodăreni, prin participarea la un eveniment cultural organizat de Casa de Cultură și Biblioteca ”Pontus Euxinus” Năvodari, în parteneriat cu Liceul ”Lazăr Edeleanu” Năvodari.

Două eleve talentate – Elena Chirică și Iulia Piștea – au prezentat momente de muzică populară, iar Tincu Rebeca Maria de la trupa de teatru Năvod-Art a interpretat un monolog. Momentele artistice organizate de cadre didactice îndrăgite – Vasile Cristina, profesor de limba română, Zăbavă Lăcrămioara, profesor de limba română și Filip Roxana, profesor de limba română și director adjunct – au avut loc în aula Liceului ”Lazăr Edeleanu”. Toate momentele din program au fost prefațate de un mesaj de suflet al doamnei Iulia Sandu, profesor de Istorie la Școala Gimnazială ”George Enescu” Năvodari. La finalul evenimentului cultural, toți cei prezenți s-au prins în marea Horă a Unirii.