16 Martie, Ziua Mondială a Asistenței Sociale: ”UBUNTU – Eu Sunt Pentru Că Noi Suntem!”

0
859

Năvodariul marchează Ziua Mondială a Asistenței Sociale, prilej de mândrie pentru orașul nostru care beneficiază de servicii sociale de calitate

Astăzi, 16 martie, ne amintim și sărbătorim rolul asistenților sociali în viața oamenilor și a comunității. La un an de pandemie de coronavirus, privim cu respect către personalul Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei Orașului Năvodari, care a avut un rol esențial în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 prin sprijinirea membrilor comunității noastre.

În 2020, an dificil pentru toată lumea, Direcția Asistență Socială (DAS) Năvodari a fost una dintre instituțiile cu implicare directă în ceea ce privește limitarea efectelor și răspândirii noului coronavirus. Personalul DAS a oferit sprijin pentru aproape 6.500 de familii din orașul Năvodari, prin acordarea a 12 tipuri de beneficii sociale. Totodată, echipa DAS a menținut deschise și active serviciile sociale dedicate persoanelor vulnerabile din orașul nostru – prin Unitatea de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Vârstnice și Cantina de Ajutor Social. De asemenea, zeci de copii au continuat să beneficieze de serviciile de calitate ale Centrului de Zi și ale Creșei nr. 20 Năvodari, prin implicarea și dedicarea personalului DAS.

În același timp, angajații noștri au oferit suport persoanelor izolate și fără adăpost prin achiziționarea și distribuirea de alimente, medicamente, materiale sanitare, hrană caldă, precum și facilitarea transportului și însoțirea persoanelor la unitățile medicale specializate. Peste 1.300 de apeluri telefonice au fost înregistrate la linia telefonică special creată pentru consilierea persoanelor vârstnice și vulnerabile din orașul Năvodari.

Ziua Mondială a Asistenței Sociale este marcată la Năvodari prin implementarea unui proiect comun al Direcției Asistență Sociale, în parteneriat cu unitățile de învățământ locale, care se va derula pe parcursul acestui an. Întregul proiect stă sub conceptul promovat la nivel mondial ”UBUNTU – Eu Sunt Pentru Că Noi Suntem!”, termen preluat de la popoarele indigene din Africa de Sud.

Activitățile derulate cu acest prilej de Primăria Orașului Năvodari, prin Direcția Asistență Socială, pot fi urmărite pe următoarea platformă: https://ro.padlet.com/gabrriellaa2x/qisye95ym3f79vt0