15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale. O săptămână dedicată poetului Mihai Eminescu la Năvodari

0
377

Recital de poezie susținut de elevi în mediul online, tradiționalele pergamente cu capodopere ale marelui poet ajunse în buzunarele năvodărenilor și concurs cu premii în cărți pentru liceenii îndrăgostiți de Mihai Eminescu. Sunt doar câteva dintre acțiunile culturale organizate de Casa de Cultură și Biblioteca ”Pontus Euxinus” Năvodari, pe parcursul acestei ”săptămâni eminesciene”, la care au participat cu interes elevi, liceeni și cadre didactice de la unitățile de învățământ din orașul Năvodari.

Peste 100 de elevi de la școlile gimnaziale din orașul Năvodari: ”George Enescu”, ”Grigore Moisil” și ”Tudor Arghezi” au răspuns invitației celor două instituții de cultură și au recitat, în această săptămână, poezii de Mihai Eminescu. Înregistrările sunt promovate pe paginile de Facebook ale celor două instituții de cultură.

500 de pergamente conținând capodopere ale lui Mihai Eminescu au ajuns, și în acest an, la năvodăreni de toate vârstele, în cadrul acțiunii ”O bucățică de Eminescu în buzunarele năvodărenilor”, Ediția a VIII-a.

În cadrul unui eveniment cultural dedicat poetului Mihai Eminescu, organizat de cele două instituții de cultură la Liceul ”Lazăr Edeleanu” Năvodari, 35 de tineri s-au întrecut la concursul pe teme eminesciene. Toți participanții au fost premiați cu cărți, nu înainte de a viziona momentul artistic susținut de actorii trupei de teatru Năvod-Art.